Díjnyertes sajttorta, TITKOS receptje
Manó 2009.09.06. 12:40
Hozzávalók:
Tésztaburok: 125 g vaj, 1 evőkanál cukor, 20 dkg kekszmorzsa
Töltelék: 25 dkg túró, 40 dkg tejszínes krémsajt, 15 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, 1 tejföl (én kicsit használok, de érzésre)
Tetszőlegesen lehet: mazsola, friss gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, narancshéj
Elkészítése:
- Egy szétszedhető tortaformát kivajazunk. A sütőt maximum hőmérsékleten melegítsük elő.
- Megolvasztjuk a vajat majd összekevrjük a cukorral ( 1 evőkanál!). Elkeverjük és hozzáadjuk a kekszmorzsát. Az így kapott masszát rányomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára. Az egészet, nem baj, ha soknak tűnik.
- A túrót simára dolgozzuk (villával bőven elég), majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk. Spatulával, esetleg fakanállal simára egynegetjük. Ekkor jöhetnek bele, a tetszőleges hozzávalók, ha szeretnénk.
- A tölteléket beleöntjük a formába és ismét simára 'varászoljuk'.
- Betesszük és a sütőben közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük, megfigyelés mellett.
- Ha készen van, hagyjuk kicsit kihűlni a formában.
- Utána díszítheti mindenki amivel szeretné, hab, gyümölcs bármi.
- Én azt ajánlom, tegyük be a hűtőbe és miután teljesen lehűlt, akkor fogyasszuk.
Isteni!
Jó étvágyat!
U.Í.: Én tetszőleges hozzávalként, mást teszek bele. Egy kis fahéjat (érzés szerint) és kb. egy fél citromnyi citromhéját, de ezt is érzésre.Ettől kissé pikánsabb lesz.
|