Petit Gâteau de Sophie
Sophie 2009.01.14. 20:08
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
50 g vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csomag vanillincukor
Kb. 20 csepp rumaroma
3 csepp keserűmandula-aroma
1 tojás
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
Kb. 1 evőkanál tej (több kell majd)
150 g kókuszreszelék
100 g őrölt mandula
Elkészítési idő:
40 perc (ha rutinos vagy)
A vajat illetve a margarint a robotgép keverőfejével a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, vanillincukrot és az aromákat. Addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk. A tojást kb. fél perc alatt belekeverjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és a tejjel váltakozva több részletben a középső fokozaton belekeverjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a mandulaőrleményt.
A tésztából 2 teáskanál segítségével (szerintem könnyebb kézzel) kupacokat rakunk kikent, sütőpapírral bélelt sütőlapokra. A sütőlapokat a sütőbe tesszük.
A kókuszcsókokat (le gâteau de Sophie) a sütőpapírral együtt a sütőlapokról a tortarácsokra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A süti eláll akár 3-4 hétig is, jól becsomagolva. Persze ha nem fogy el addig...
Sütési idő:
10-12 perc sütőlaponként
Felső/Alsó hőfok: kb. 200 oC (előmelegítve)
Légkevereséses sütőnél: kb. 180 oC (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
|